Nova prostorija vrtića – Slana soba

S obzirom da u današnje vrijeme, u okruženju kroničnog ekološkog stresa, sve više djece, ali i odraslih ima problema s dišnim putevima, astmom, alergijom i bronhitisom odlučili smo jednu sobu vrtića pretvoriti u Slanu sobu u kojoj će se povremeno moći provoditi haloterapija. Haloterapija koristi suhi slani aerosol kao ključni element za unapređenje zdravlja i dobrog stanja organizma. Suhi aerosol djeluje kao “bronhijalna četka” duboko ulazeći u alveole bronhija i dalje, gdje ima najveći efekt čišćenja i gdje uništava opasne mikroorganizme te povećava i osnažuje vlastiti obrambeni mehanizam.

Osim što su jako korisne za ojačanje imuniteta, slane sobe vrlo povoljno djeluju i na probleme s kožom. Četrdesetminutni tretman u slanoj sobi prema nekim pokazateljima jednak je četverodnevnom boravku na moru, a haloterapija ili terapija solju pomaže kod ublažavanja tegoba uzrokovanih astmom, bronhitisom, alergijama, bolestima gornjih dišnih puteva i dermatološkim problemima. Pedijatrijska i pulmološka istraživanja pokazala su da se nakon 10-12 dana haloterapije, i to 1-2 puta godišnje dužina bolesti predškolske djece smanjuje za 1,5 puta. Haloterapija, ne samo da ima terapijski efekt, već djeluje i antidepresivno što pruža opušteno psiho-emocionalno stanje i mir.

Nadamo se da ćemo ovom novinom doprinijeti očuvanju zdravlja naše djece koje nam je uz odgoj i obrazovanje i najvažnije.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)