Kućni red i pravila vrtića
- Dijete može boraviti u vrtiću najduže 10 sati
- Poštujte radno vrijeme vrtića. Važno je da dolazak i odlazak djeteta bude u skladu s vremenom boravka koji dogovarate s odgajateljima vašeg djeteta;
- Po vaše dijete mogu doći samo one osobe koje ste naveli u izjavi o preuzimanju djeteta iz vrtića, osim ako nas za promjenu pravovremeno obavijestite. Maloljetnim osobama nije dopušteno dovođenje ili odvođenje djeteta iz vrtića;
- Pri dovođenju i odvođenju djeteta iz vrtića obavezno se osobno javite odgajatelju;
- Roditelj je dužan obavijestiti matičnog odgajatelja/ravnateljicu o svakoj promjeni adrese i broja telefona, te osoba koje mogu odvoditi i dovoditi dijete;
- Zbog odgojno-obrazovnog rada koji odgajatelji provode s djecom preporučamo dovođenje djeteta u vrtić do 9,00 sati, iako kao roditelj imate pravo dovesti dijete u vrijeme kada vam to odgovara;
- Bolesno dijete ne dovodite u vrtić, a nakon bolesti potrebno je donijeti liječničku potvrdu da dijete može u skupinu;
- U slučaju izostanka djeteta iz vrtića (bolest, putovanje i sl.) obavijestite odgojitelja o razlozima i vremenu izostanka;
- Djecu oblačite u jednostavnu, višeslojnu odjeću koja se jednostavno oblači i svlači uz adekvatne papučice (stabilne i udobne);
- Informirajte odgajatelje o eventualnim djetetovim posebnim potrebama
Korisni sadržaji za roditelje
http://www.vrsi.hr/wp-content/uploads/2017/07/Nacionalni-kurikulum-za-rani-i-predskolski-odgoj-i-obrazovanje.pdf (NACIONALNI KURIKULUM ZA RANI I PREDŠKOLSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE)
https://dvkf-krk.hr/wp-content/uploads/2021/10/U-tvom-naruju_prirunik_ONLINE.pdf (U tvom naručju)
https://dvkf-krk.hr/wp-content/uploads/2021/10/Spolni-razvoj-djeteta.pdf (Spolni razvoj djeteta)
JELOVNIK TIP I
PONEDJELJAK
MINESTRONE S GRAŠKOM, MAHUNAMA I TJESTENINOM, KRUH
UTORAK
PUNJENA PAPRIKA, PIRE KRUMPIR, ZELENA SALATA, KRUH
SRIJEDA
JUHA OD TIKVICE I MRKVE, POLPETE OD ZOBENIH PAHULJICA S TIKVICAMA, LEŠO KUPUS I KRUMPIR, SALATA OD RAJČICE, KRUH
ČETVRTAK
JUHA OD PILETINE, POVRTNI RIŽOTO S PILETINOM, SALATA OD SVJEŽIH KRASTAVACA,KRUH
PETAK
JUHA OD RAJČICE, TJESTENINA S TUNOM, SALATA OD SVJEŽEG KUPUSA I MRKVE, KRUH
JELOVNIK TIP II
PONEDJELJAK
VARIVO OD LEĆE I SLANUTKA, KRUH
UTORAK
JUHA OD TIKVICE I MRKVE, POHANA PILETINA, VARIVO OD ŠPINATA, PIRE KRUMPIR, KRUH
SRIJEDA
JUHA OD GRAŠKA, GULAŠ, PALENTA, SALATA OD RAJČICE, KRUH
ČETVRTAK
JUHA OD MRKVE I PROSA, TJESTENINA S MLJEVENIM MESOM, ZELENA SALATA, KRUH
PETAK
JUHA OD ZOBENIH PAHULJICA, ODRESCI OD OSLIĆA, LEŠO BLITVA I KRUMPIR, KRUH
JELOVNIK TIP III
PONEDJELJAK
VARIVO OD KELJA S PILETINOM, SALATA OD RAJČICE, KRUH
UTORAK
JUHA OD JUNETINE, MUSAKA S TIKVICAMA, ZELENA SALATA, KRUH
SRIJEDA
JUHA OD RAJČICE, PILETINA U UMAKU, PIRJANA RIŽA, SALATA OD KRASTAVACA, KRUH
ČETVRTAK
POVRTNA JUHA, POHANA PURETINA NA BEČKI, LEŠO BROKULA, MRKVA I KRUMPIR, SALATA OD RAJČICE, KRUH
PETAK
JUHA OD TIKVICE I MRKVE, BRUDET, PALENTA, ZELENA SALATA I RADIČ, KRUH
JELOVNIK TIP IV
PONEDJELJAK
CRIKVENIČKA BATUDA, ZELENA SALATA, KRUH
UTORAK
KREM JUHA OD BLITEVE, STEPHANY PEČENJE, FINO VARIVO, SALATA OD SVJEŽEG KUPUSA, KRUH
SRIJEDA
JUHA OD CVJETAČE I MRKVE, ZAPEČENA PILETINA S POVRĆEM, MIJEŠANA SALATA, KRUH
ČETVRTAK
JUHA OD POVRĆA, POVRTNI RIŽOTO S JUNETINOM, SALATA OD SVJEŽIH KRASTAVACA, KRUH
PETAK
RIBLJA JUHA, SLOŽENAC OD OSLIĆA, ZELENA SALATA I RADIČ, KRUH